Kunstacademie voor volwassenen

Anders kijken; Anders denken

workshop filosoferen met kunst

Hoe kan het dat kunstwerken inspiratiebron voor creatief denken zijn? Dat lijkt een vreemde vraag, want kunst is toch vooral bedoeld om van te genieten? Dat kunst ook kan aanzetten tot anders denken, ga je tijdens de workshop Anders kijken, Anders denken ervaren.

 

Wat kunst en filosofie delen, is dat ze voortkomen uit het creatieve vermogen van de mens. Kunst en filosofie ontstaan uit het eeuwenoude spel tussen onze beperkte fysieke mogelijkheden en onze onbeperkte verbeelding. Zowel filosofen als kunstenaars komen in aanraking met de tot verwondering stemmende werkelijkheid die allerlei vragen oproept. Toch geeft kunst andere antwoorden op die vragen dan filosofie. Kunst spreekt tot ons op een manier waar het denken van filosofen ontoereikend is. Het is enorm boeiend om door de ogen van filosofen het denken van kunst te ontdekken.

 

Tijdens de workshop Anders kijken, Anders denken laat filosoof Saskia van der Werff je door de ogen van beroemde filosofen anders naar kunst kijken.  Ontdek de verrassende antwoorden die kunstwerken op filosofische vragen geven. Kijk ook anders naar kunst en ontdek of je anders gaat denken!

 

Kosten

€ 17,50

Dit product is op dit moment niet op voorraad en niet beschikbaar.

  • Crejat geeft al meer dan 25 jaar les in beeldende kunst
  • Locatie zit in Alkmaar, makkelijk bereikbaar en gratis parkeergelegenheid
  • Professionele docenten met veel ervaring
  • Veilig betalen via iDeal, bankoverschrijving of in termijnen (v.a. € 500,-)

Waar wordt de workshop gegeven?

 

Herculesstraat 28f
1812 PH Alkmaar

 

Crejat is op het bedrijventerrein Overdie,  vanaf de Randweg makkelijk te bereiken. Er is ruime en gratis parkeergelegenheid.

Ingang zit aan de zijkant op het terrein van  natuursteenbedrijf Haker.

Gastdocent

 

Deze workshop wordt gegeven door Saskia van der Werff van de School voor Creatieve Filosofie.