Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een aantal antwoorden op vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur dan gerust even een mailtje naar info@crejat.nl

Algemene vragen

Het programma van het nieuwe seizoen (september t/m april) zal medio maart op de website komen te staan.

De opleidingen starten in september.

-> Klik hier om te kijken welke datum dat is voor dit jaar.

Cursussen en workshops starten het hele jaar door.

Na inschrijving ontvangt je eerst een bevestiging van je aanmelding en enkele dagen daarna een officiële bevestigingsbrief/factuur. Je ontvangt daarna niet nogmaals een bevestiging of de opleiding/cursus/workshop door gaat.
Wanneer de les niet door kan gaan, neemt Crejat voor de start van de eerste les contact met je op.

Nee, het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt wanneer je begint aan een opleiding bij Crejat.
Heb je al veel ervaring, dan is het mogelijk om in te stromen in een vervolgjaar. Hiervoor kun je contact opnemen met Crejat om de mogelijkheden te bespreken.

Ook de cursussen en workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Voor opleidingen kun je zelfs nog opgeven tot einde van de herfstvakantie. Je dan extra begeleid door de docent zodat je snel bij bent.

Tot de start van de cursussen of workshops kun je aanmelden. We kijken wel een paar dagen voor de start of er voldoende aanmeldingen zijn.
Om een goed beeld te krijgen kan het dus wel van belang zijn om op tijd aan te melden.

Voor de eerste les van de opleidingen hoeft je enkel pen en papier voor aantekeningen mee te nemen en geld voor de boeken/readers. Informatie hierover vind je bij de desbetreffende opleiding.

Bij Tekenen en Schilderen wordt de materialenlijst de eerste les uitgedeeld en besproken.

Bij sommige workshops moet je iets meebrengen. Dit wordt aangegeven in de bevestigingsbrief die je hebt ontvangen. Je kunt dit ook op de website vinden bij de betreffende workshop.

Een diploma van Crejat is niet erkend, wel bekend. Zij heeft als waarde dat de student na afronding voldoende kennis en vaardigheden bezit om zelf als beeldend vormgever aan de slag te gaan maar ook om les te geven bij buurthuizen of andere Creatieve instellingen. Het is geen officiële lesbevoegdheid. Het diploma op zich heeft geen waarde, de verkregen kennis wel.

Als docent zul je genoeg weten om les te geven. Het geeft alleen geen waarborg om aan de slag te gaan in het reguliere onderwijs. Het gebeurt wel vaak dat afgestudeerde docenten van bijvoorbeeld de PABO een verdieping volgen bij Crejat.

Het is niet gebruikelijk om een gemiste les op een andere dag in te halen.
De gemiste lesstof en het huiswerk kun je krijgen via je medestudenten of de docent.
In uitzonderlijke gevallen en in goed overleg met de docent kan het wel eens voorkomen om een les bij een andere groep in te halen.

Administratieve vragen
Je kan bij Crejat geen gebruik maken van het STAP-budget van het UWV. Crejat voldoet niet aan de voorwaarden die zij stellen om als opleider hiervoor in aanmerking te komen.

Je kunt betalen via iDeal, Bankoverschrijving, 2 Termijnen – automatische incasso of 4 Termijnen – automatische incasso

Wanneer je hebt aangegeven om de opleiding in termijnen te betalen, vindt de betaling plaats d.m.v. automatische incasso.
Het eerste termijn zal per jaar ongeveer 4 weken voor de start van het schooljaar van je rekening worden afgeschreven.
Heb je gekozen voor twee termijnen, dan zal het tweede termijn zal per jaar halverwege het schooljaar van je rekening worden afgeschreven (eind december).
Heb je gekozen voor vier termijnen, dan zal het tweede termijn november, het derde termijn eind januari en het vierde termijn eind maart van je rekening worden afgeschreven.

Uitgebreide informatie over betalingen kun je lezen in de voorwaarden.

Het eerste termijn zal per jaar ongeveer 2 weken voor de start van het schooljaar van je rekening worden afgeschreven.
Heb je gekozen voor twee termijnen, dan zal het tweede termijn zal per jaar halverwege het schooljaar van je rekening worden afgeschreven (eind december).
Heb je gekozen voor vier termijnen, dan zal het tweede termijn november, het derde termijn eind januari en het vierde termijn eind maart van je rekening worden afgeschreven.

Je ontvangt ongeveer 2 weken van te voren een mail dat de incasso eraan komt.

Termijnbetalingen zijn alleen mogelijk bij de opleidingen of cursussen boven de € 500,-.
Wanneer je via de website inschrijft voor een opleiding én een cursus/workshop, vervalt de optie voor termijnbetaling omdat dit voor een cursus/workshop niet mogelijk is.

Je kunt het volgende doen:
1. Je schrijft zich voor beide lessen tegelijk in, kiest voor bankoverschrijving en geeft in het “Extra informatie” vak aan dat u de opleiding in termijnen wilt betalen. Vermeldt hierbij wel u IBAN en naam van de rekeninghouder.

2. Je schrijft voor de opleiding en voor de cursus/workshop apart in via de website.

Helaas is het op het moment technisch niet mogelijk dit anders op te lossen.

Wanneer je werkgever de opleiding voor je betaalt kun je bij de inschrijving in het vak “EXTRA INFORMATIE” de gegevens van je werkgever noteren. Bij de betaalmogelijkheden kies je voor “Bankoverschrijving”, dan sturen wij de factuur direct naar je werkgever.

AFMELDEN voor de basis-opleidingen kan alleen per jaar.

Je doet dit schriftelijk of per e-mail tot één maand voor aanvang van het betreffende jaar.
Je ontvangt reeds betaalde lesgelden voor het komende jaar retour.
Bij opzeggen na die tijd bent je verschuldigd het lesgeld te betalen.

Bij Tussentijdse beëindiging van deelname aan de lessen heb je geen recht op teruggave van een deel van het cursusgeld. Tijdelijke onderbreking, met eventueel op een later tijdstip herinstromen is mogelijk. In dat geval blijven betaalde gelden tot één schooljaar na onderbreking staan. Dit gaat niet automatisch bij het beëindigen van de opleiding. Hierover wordt een schriftelijke afspraak gemaakt en deze krijg je toegestuurd. Deze regeling is persoonsgebonden en niet overdraagbaar naar andere personen.

Van jouw kant opzeggen kan alleen schriftelijk of per e-mail tot één maand voor aanvang van de lessen. Je krijgt restitutie van betaalde lesgelden. Bij opzeggen ná die tijd is de deelnemer het gehele bedrag verschuldigd.

Tussentijdse beëindiging van deelname aan de lessen geeft geen recht op teruggave van een deel van het cursusgeld. Tijdelijke onderbreking, met eventueel op een later tijdstip her-instromen is mogelijk. In dat geval blijven betaalde gelden tot één schooljaar na onderbreking staan. Dit gaat niet automatisch bij het beëindigen van de opleiding. Hierover wordt met de betrokkenen een schriftelijke afspraak gemaakt. Deze regeling is persoonsgebonden en niet overdraagbaar naar andere personen.

Crejat is vrijgesteld van BTW. Er wordt dus ook geen BTW berekend op het lesgeld.

Wanneer je ingelogd bent bij de website van Crejat ga je naar [Mijn account].
Klik op [Dashboard] links in het menu. Dan zie je onder aan de tekst “Verwijder Account”

Zoek je een pagina of informatie? Op de sitemap zie je een overzicht van alle pagina’s die op de website te vinden zijn.

Bedankt!

Je bericht is goed verzonden.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Log in je account

Bedankt!

Je bericht is goed verzonden.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.